Overslaan en naar de inhoud gaan
mc IBIS

Van Zijderveld versterkt topsportvisie via samenwerking met Medisch Centrum IBIS

Badmintonvereniging Van Zijderveld verzekert zich via de samenwerking met Medisch Centrum IBIS van sportmedische ondersteuning van de topteams en trainer/coaches van de vereniging. De samenwerking houdt ook in dat MC IBIS ondersteuning gaat verlenen aan de breedtesport, toernooien en workshops. De samenwerking start in januari 2020.

De nieuwe samenwerking met Medisch Centrum BIS is voor badmintonvereniging Van Zijderveld één van de bouwstenen voor het versterken van de positie van de vereniging in de top van het Nederlandse badminton. MC IBIS heeft veel kennis en ervaring op het gebied van sportmedische begeleiding, zowel in de topsport als in de breedtesport en gaat Van Zijderveld daarbij nu ondersteunen.

Topteams
Medische Centrum IBIS kan in overleg met de speler en de hoofdtrainer van de vereniging zorg dragen voor de sportmedische ondersteuning van de (top)sportprestatie in de badminton bondscompetitie. De afstemming vindt alleen plaats indien de speler dit wenst en hiervoor toestemming heeft gegeven.

Breedtesport
Als lid van badmintonvereniging Van Zijderveld wil je natuurlijk zo lang mogelijk je geliefde sport blijven genieten. Medisch Centrum IBIS kan je hierbij helpen met advies en eventuele behandeling.

Heb je een vraag?
Voor vragen over blessures, blessurepreventie, fysiotherapie en revalidatie voor leden van badmintonvereniging Van Zijderveld stuur je een berichtje via het volgende e-mailadres: vanzijderveldbv@mcibis.nl.
De MC IBIS (sport)fysiotherapeut voor badmintonvereniging Van Zijderveld neemt dan zo spoedig mogelijk contact met jou op!
Liever direct bellen voor een afspraak? Dat kan: 020 - 6405026 (ma-za).

Heb je een blessure?

  • De fysiotherapeut stemt met jou, afhankelijk van de urgentie en vraag, de locatie af: bij Medische Centrum IBIS of sporthal De Meerkamp;
  • Diverse behandelmogelijkheden in de week (avond) en op zaterdag;
  • Revalidatie kan (afhankelijk per situatie) plaatsvinden in de trainingsfaciliteiten van Medisch Centrum IBIS (HealthCity) en/of in sporthal De Meerkamp;
  • Indien gewenst en alleen na toestemming verzorgt MC IBIS communicatie en afstemming met de trainer/coach van Van Zijderveld.
  • Kosten: Laagdrempelig advies, eerste mailcontact is vrij van kosten. Screening en (blessure) behandelingen vallen onder de zorgverzekering Fysiotherapie. (Kijk hiervoor je eigen verzekeringspakket goed na).

MC IBIS doet meer
De samenwerking met MC IBIS komt tevens tot uiting in (preventieve) ondersteuning en kennisdeling naar de hogere competitieteams en trainers en ondersteuning tijdens toernooien (bijv. Junior Master Van Zijderveld).

Locatie
Medisch Centrum IBIS is gevestigd aan de Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen (1e etage HealthCity - sportcomplex "De Meerkamp")