Overslaan en naar de inhoud gaan
corona update lockdown

Voorlopig geen badminton door verlenging strenge lockdown

De boodschap, tijdens de corona persconferentie van premier Mark Rutte op dinsdagavond 12 januari 2021 over verlenging van de strenge maatregelen omtrent het coronavirus, was helder. Nederland verlengt de strenge lockdown met drie weken t/m 9 februari om de opmars van (de Engelse variant) het virus te stoppen. Dit betekent helaas voor ons dat de rackets nog langer in de tas blijven en we shuttles nog niet hoeven te prepareren. Opnieuw een flinke klap voor badmintonnend Nederland.

Het kabinet heeft besloten om alle sporthallen gesloten te houden tot en met dinsdag 9 februari 2021. Tot die tijd kan er net als in het voorjaar dus niet binnen worden gebadmintond. Er kan onder voorwaarden wel buiten gesport worden. Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Er is de mogelijkheid om alternatieve buitentrainingen voor de jeugd op te zetten, maar dat is in dit jaargetijde niet ideaal.

Topsport

De enige uitzondering op de nieuwe maatregelen zijn de topsporters. Op dit moment is de situatie nog niet geheel duidelijk maar het lijkt er op dat de seniorenselectie en de S-1 selectie op Papendal kunnen blijven trainen. Dit geldt echter niet voor de nationale jeugdselecties en de RTC’s. Ook de RTC-voorspeeldagen, die voor volgende week stonden gepland, komen door de nieuwe lockdown te vervallen.

Eredivisie

Op de persconferentie van dinsdag 8 december maakte het kabinet bekend dat Topsportcompetities per 17 december onder een strikt protocol weer van start mogen. Dit betreft ook de Eredivisie badminton. We wachten echter nog op een definitieve versie van het protocol en zijn met de Eredivisie-verenigingen in gesprek of en wanneer we de competitie weer kunnen herstarten. Op dit moment is er namelijk nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld of alle Eredivisieclubs over de sporthal in hun gemeente kunnen beschikken.

Bondscompetitie

Met de invoering van het nieuwe pakket maatregelen wordt het uitspelen van de Bondscompetitie minder makkelijk. Voor het uitspelen van de Bondscompetitie hanteren we nog steeds de routekaart, maar kijken we inmiddels ook naar verschillende alternatieven. Zodra hier nieuws over te melden valt, communiceren we dit.