Overslaan en naar de inhoud gaan
stop corona

Impact corona maatregelen voor badminton

Dinsdagavond 21 april jl. heeft de rijksoverheid een aantal regels versoepeld maar vooral een groot deel van de coronamaatregelen verlengd, onder andere het verzoek om thuis te blijven. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar heeft men ruimte gecreëerd in de maatregelen zodat zij buiten met elkaar mogen sporten. Hoe hieraan invulling kan worden gegeven in de badmintonwereld wordt nu uitgezocht.

Bron: Badminton Nederland

Hieronder volgt een korte update naar aanleiding van het kabinetsbesluit van 21 april 2020. Begin volgende week volgt een uitgebreide update.

Evenementen

Alle evenementen zijn tot 1 september 2020 verboden. Alle evenementen en competities onder de vlag van Badminton Nederland waren voor de rest van dit seizoen reeds afgelast. Dit betekent dat het evenement in zijn geheel niet doorgaat dit seizoen en ook niet meer ingehaald wordt. De start van het nieuwe seizoen lijkt nog niet in gevaar te komen.

Voor AirBadminton betekent dat we de geplande Events niet kunnen organiseren. Deze week bekijken we hoe we AirBadminton kunnen inzetten.

Regiovergaderingen/Jaarvergadering

Zoals eerder aangegeven zullen de geplande Regiovergaderingen en Jaarvergadering dit voorjaar niet doorgaan en zijn verplaatst na de zomer. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Verenigingsondersteuning

We zijn aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het verzorgen van buitentrainingen voor verenigingen en wat de spelregels daar omtrent zijn. Hier hopen we snel meer informatie over te geven.

Topbadminton

Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen. Dit gaat dan om sporters met een A-status. We kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven.

AirBadminton

Momenteel krijgen we ook veel vragen over AirBadminton en de bijbehorende AirShuttles. We waarderen jullie enthousiasme en hopen dat jullie dit nog even kunnen vasthouden. Begin mei hopen we de AirShuttle op de markt te brengen.

Ondersteuning NOC*NSF

NOC*NSF heeft alle informatie en meest prangende vragen over de maatregelen omtrent de coronacrisis en de invloed op de sportwereld overzichtelijk gebundeld. Kijk hier voor een overzicht. 

Scenario’s

Tot slot is Badminton Nederland bezig met uitwerken van verschillende scenario’s voor de badmintonsport in Nederland naar aanleiding van de coronacrisis. Zodra de schetsen van de scenario’s compleet zijn zullen wij dit delen met de verenigingen. 


Begin volgende week komen we met een nieuwe en uitgebreide update over de impact van de nieuwe maatregelen, maar zeker ook over welke mogelijkheden er nu zijn voor de badmintonsport.

Tags