Overslaan en naar de inhoud gaan
corona

Gevolgen nieuwe corona maatregelen voor badmintonvereniging Van Zijderveld

De maatregel dat amateursport (wedstrijden en trainingen) de komende drie weken tot 19 december tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer is toegestaan heeft grote impact op de activiteiten bij onze badmintonvereniging. Alle activiteiten zijn stopgezet, behalve het senioren recreatiebadminton in de ochtend. Later deze week volgt een bericht over de competitie.

Nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet heeft in de persconferentie van 26 november nieuwe corona maatregelen afgekondigd.

De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen en zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Daarbij gaat het dagelijks leven met aanvullende regels wel door, maar is in de avond bijna alles gesloten.

Periode

Dit pakket nieuwe maatregelen geldt voor de periode van zondag 28 november tot zondag 19 december. De situatie wordt op zondag 14 december opnieuw beoordeeld.

Impact op Van Zijderveld

De maatregel dat amateursport (wedstrijden en trainingen) de komende drie weken tot 19 december tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer is toegestaan heeft grote impact op de activiteiten bij onze badmintonvereniging.

Concreet betekent de avondsluiting (na 17:00 uur) van de amateursport voor Van Zijderveld:

  • dat het senioren recreatiebadminton op maandag- en donderdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur ongewijzigd kan door gaan. Andere leden van de vereniging zijn in de periode tot 19 december op deze twee speelmomenten ook welkom in sporthal De Meerkamp;
  • dat alle jeugd-, seniorentrainingen en recreatiebadminton van 17:00 uur en later op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geen doorgang vinden. Deze situatie geldt in ieder geval tot zondag 19 december;
  • dat Badminton Nederland op 30 november heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten binnen de richtlijnen van de overheid. Aangezien er maar tot 17.00 uur mag worden gesport, betekent dit dat alle wedstrijden die een aanvangstijd hebben van 14.30 uur of later niet gespeeld kunnen worden. Deze wedstrijden zullen, net als de doordeweekse wedstrijden, moeten worden ingehaald in een reserveweek. Wedstrijden die binnen de huidige richtlijnen wel door kunnen gaan, maar niet worden gespeeld, kunnen op de bekende wijze worden doorgegeven en moeten ook op een later moment worden ingehaald. Ook voor de komende periode geldt weer dat er geen sancties zullen volgen. Lees hier het hele bericht.

Het bestuur houdt je de komende week zo goed mogelijk deze website en haar facebookpagina op de hoogte.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groeten,
namens het bestuur,

Jurjen Douma jr.
(voorzitter)