Overslaan en naar de inhoud gaan
corona protocol

Corona protocol bondscompetitie thuiswedstrijden Van Zijderveld

Voor de badminton thuiswedstrijden in de bondscompetitie van badmintonvereniging Van Zijderveld in sporthal De Meerkamp is het volgende corona protocol opgesteld. Neem hier goede nota van!  

Beste competitiespelers van badmintonvereniging van Zijderveld en bezoekende verenigingen,

Met ingang van 13 september start de badminton bondscompetitie seizoen 20/21. Dit keer is dat in een vreemde periode als gevolg van het COVID-19 virus, waar de hele wereld grote hinder van ondervindt. Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen weet wat de, door de regering en de gemeente Amstelveen, opgegeven regels zijn waar we ons aan moeten houden.

Corona protocol thuiswedstrijden bondscompetitie

Voor de thuiswedstrijden in de bondscompetitie bij Van Zijderveld is het volgende corona protocol opgesteld:

  • Houd 1,5 meter afstand voor en na de wedstrijden;
  • Geen handen schudden bij binnenkomst en na de wedstrijden;
  • Handen schoonmaken tussen de games met de schoonmaakgel aanwezig in de hal;
  • Er mogen maar 4 mensen tegelijk in de kleedkamers en douches. Wij verzoeken alle teams om al in je sportkleding te arriveren. Ga na de wedstrijd in je sportkleding naar huis om daar te douchen;
  • Er mogen maximaal 100 personen gelijktijdig in de sporthal aanwezig zijn. Dit is inclusief begeleiders/ toeschouwers (zie toelichting);
  • Aan toeschouwers wordt gevraagd hun naam en telefoonnummer achter te laten op een presentielijst die aanwezig is bij de ingang van de sporthal (zie toelichting);
  • Goede ventilatie, de deur aan de achterzijde van de sportzaal zal open staan;
  • Bij verkoudheidsklachten en verhoging kom je niet spelen en meld je je op tijd af bij de technische commissie. Laat je testen;
  • Na de wedstrijden verlaat het bezoekende team direct de sporthal en het gebouw (zie toelichting).

 

Toelichting

Maximaal 100 personen en registratie toeschouwers
Gelet op de coronamaatregelen is het toegestaan dat er maximaal 100 personen gelijktijding in sporthal De Meerkamp aanwezig zijn. Dit betekent dat het thuisteam en het uitspelende team ieder twee (niet spelende) personen (begeleiders/toeschouwers) mag meenemen. Badmintonvereniging Van Zijderveld zal hier actief op toezien.
Aan begeleiders/ toeschouwers wordt gevraagd hun naam en telefoonnummer te noteren op een presentielijst die aanwezig is bij de ingang van de sporthal. Deze registratie is in het belang van een eventueel bron- en/of contactonderzoek. De privacywetgeving laat toe dat de presentielijst twee weken wordt bewaard, waarna deze lijst wordt vernietigd. 

Na de wedstrijden
Het is gebruikelijk om na de wedstrijd het bezoekende team van de uitspelende vereniging in het Sportcafé te trakteren op een frisje, biertje en een bittergarnituur. Gelet op de coronarichtlijnen acht het bestuur het niet verantwoord om dit nu ook toe te laten. Het Sportcafé dient zich te houden aan de horeca coronaregels. De locatie is niet geschikt om een grote groep mensen tegelijk te ontvangen met inachtneming van al deze regels.

De bezoekende competitieteams worden na afloop van de wedstrijd bedankt voor het spelen, om daarna direct de sporthal en het gebouw te verlaten. Het bestuur is zich ervan bewust dat dit is niet de meest gezellige afsluiting van een sportieve middag/avond is. Dit is echter wel de meest verantwoorde wijze om jezelf en je medesporters in deze tijd te beschermen.

 

Het bestuur wenst iedereen veel succes en vooral een sportief gezond badmintonseizoen toe.
Zorg goed voor jezelf en anderen. Houd corona buiten de deur!

Namens het bestuur.
Jurjen Douma jr
Voorzitter.