Overslaan en naar de inhoud gaan
corona protocol

Corona protocol bondscompetitie thuiswedstrijden Van Zijderveld

Met ingang van 14 oktober geldt een aangeschept coronaprotocol. Badmintonnen in competitieverband is voorlopig stilgelegd. Het bestuur heeft een aanvullend badmintonprotocol opgesteld om toch te kunnen blijven trainen tijdens de wekelijkse speelavonden. Zie het nieuwste bericht hierover op deze website.

Voor de badminton thuiswedstrijden in de bondscompetitie van badmintonvereniging Van Zijderveld in sporthal De Meerkamp is het volgende corona protocol opgesteld. Neem hier goede nota van!

Wijzigingen per 29 september:

 • Sinds 29 september 2020 is publiek niet toegestaan bij onze badmintonwedstrijden. Dat geldt voor een periode van 4 weken. Zie hieronder de regels voor competitiejeugd t/m 17 jaar;
 • De ingang naar de sporthal is via de ingang van "De Meerkamp" (zoals je gewend bent). De uitgang van de sporthal is via de grote deuren achterin de zaal. Op deze wijze wordt het kruisen van in- en uitgaande sporters zoveel mogelijk beperkt.
 • Sinds 29 september zijn sportkantines tijdelijk dicht.

Beste competitiespelers van badmintonvereniging van Zijderveld en bezoekende verenigingen,

Met ingang van 13 september start de badminton bondscompetitie seizoen 20/21. Dit keer is dat in een vreemde periode als gevolg van het COVID-19 virus, waar de hele wereld grote hinder van ondervindt. Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen weet wat de, door de regering en de gemeente Amstelveen, opgegeven regels zijn waar we ons aan moeten houden.

Corona protocol thuiswedstrijden bondscompetitie

Voor de thuiswedstrijden in de bondscompetitie bij Van Zijderveld is het volgende corona protocol opgesteld:

 • Houd 1,5 meter afstand voor en na de wedstrijden;
 • Geen handen schudden bij binnenkomst en na de wedstrijden;
 • Handen schoonmaken tussen de games met de schoonmaakgel aanwezig in de hal;
 • Er mogen maar 4 mensen tegelijk in de kleedkamers en douches. Wij verzoeken alle teams om al in je sportkleding te arriveren. Ga na de wedstrijd in je sportkleding naar huis om daar te douchen;
 • Vanaf 29 september mag er geen publiek aanwezig zijn in de zaal, dus voor de volwassen alleen de spelers van het team met hooguit 1 coach/trainer.
  Voor jeugdteams:

  Ik rijd mijn kind (t/m 17) naar een uitwedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Ja, bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee, als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
   
 • Aan teambegeleiders wordt gevraagd hun naam en telefoonnummer achter te laten op een presentielijst die aanwezig is bij de ingang van de sporthal (zie toelichting);
 • Goede ventilatie, de deur aan de achterzijde van de sportzaal moet open blijven staan;
 • Bij verkoudheidsklachten en verhoging kom je niet spelen en meld je je op tijd af bij de technische commissie. Laat je testen;
 • Na de wedstrijden verlaat het bezoekende team direct de sporthal en het gebouw via de uitgang achterin de zaal (zie toelichting);
 • De sportkantine is gesloten sinds 29 september 2020.

Toelichting
 

Teambegeleiders
Aan teambegeleiders wordt gevraagd hun naam en telefoonnummer te noteren op een presentielijst die aanwezig is bij de ingang van de sporthal. Deze registratie is in het belang van een eventueel bron- en/of contactonderzoek. De privacywetgeving laat toe dat de presentielijst twee weken wordt bewaard, waarna deze lijst wordt vernietigd. 

Na de wedstrijden
De bezoekende competitieteams worden na afloop van de wedstrijd bedankt voor het spelen, om daarna direct de sporthal en het gebouw te verlaten via de uitgang achterin de sporthal.

Het Sportcafé dient zich te houden aan de horeca coronaregels en is voor sporters uit de sporthal gesloten per 29 september 2020.

Het bestuur is zich ervan bewust dat dit is niet de meest gezellige afsluiting van een sportieve middag/avond is. Dit is echter wel de meest verantwoorde wijze om jezelf en je medesporters in deze tijd te beschermen.

Het bestuur wenst iedereen veel succes en vooral een sportief gezond badmintonseizoen toe.
Zorg goed voor jezelf en anderen. Houd corona buiten de deur!

Namens het bestuur.
Jurjen Douma jr
Voorzitter.