Overslaan en naar de inhoud gaan
update drupal

Website weer up-to-date

Met de update naar Drupal 8.5.x. is de website technisch weer helemaal bij de tijd. Deze webbeheerder heeft weer wat bijgeleerd en is helemaal blij.

Na zaterdagmiddag 14 april wat nieuwe artikelen op de website te hebben geplaatst, bleek rond 19.00 uur de website niet meer te willen verversen. In een gezamenlijke actie met de domeinbeheerder InterIp (zaterdag-avond voor mij achter de knoppen) bleek activiteit gelogd, die niet door ons kon worden verklaard. Een mogelijke hack via een (oudere) module kon niet worden uitgesloten.

Nadat een backup was teruggezet heb ik gelijk de knoop doorgehakt. De site is in onderhoud gezet om Drupal en alle modules hetzelfde weekend nog te updaten naar de laatste versie. Een update van Drupal betekent circa 17.000 bestanden verwijderen en nieuwe bestanden online plaatsen + een aantal bestanden aanpassen die van toepassing zijn voor onze specifieke situatie. Een klusje dat ik voor de eerste keer zou doen en waar je "even" voor moet gaan zitten. Altijd spannend of na een update de website "het weer doet". Gelukkig maar 1 foutmelding op een ondergeschikt onderdeel (roterend plaatje). Dit werd snel voor mij opgelost, zodat we zondag 15 april rond 17.15 uur live zijn gegaan met een technisch weer up-to-date site.

Veel kijkplezier allemaal.

Groeten,

Harold B.

Tags