Overslaan en naar de inhoud gaan
groep kick-off

Van Zijderveld wint openingswedstrijd Eredivisie

Van Zijderveld team 1 -met veel nieuwe gezichten- pakt haar eerste overwinning tijdens de kick-off van de eredivisie badminton in Den Haag. BC Smashing uit Wijchen wordt met 5-3 verslagen.

Op zaterdag 8 september mocht Van Zijderveld 1 het nieuw badmintonseizoen aftrappen tegen BC Smashing 1 tijdens de kick-off van de eredivisie. In sporthal Hogeveld in Den Haag werden alle openingswedstrijden tussen de tien eredivisieteams tegelijkertijd op vijf banen gespeeld. De organisatie van de kick-off heeft het publiek rijkelijk getrakteerd op een sfeervolle avond met mooie partijen. Complimenten aan BC DKC voor deze fantastische dag!

Voor Van Zijderveld waren deze dag drie nieuwe spelers te bewonderen: Ilias Xanthou uit Griekenland, welke woont en traint in Denemarken bij de Centre of Excellence van Badminton Europe. Daarnaast single-speelster Iben Bergstein uit Denemarken, die naast in de Nederlandse competitie ook actief is in de Deense en Zwitserse competitie op het hoogste niveau. Als derde Yao Jie, meervoudig Nederlands Kampioen vrouwenenkel. Hoewel ze gestopt is met professioneel badminton op wereldniveau, is ze met haar bergen ervaring en toverballen voor menig tegenstander een gevaar!

Als eerste ging onze mannendubbel bestaande uit Thomas en Ilias, de baan op. Het gebrek aan tempo en variatie van onze mannen werd in de tweede set goed gemaakt, helaas was dit niet genoeg. Met 11-21 en 18-21 ging de winst naar Yannic Smeets en Roy Reijbroek. De damesdubbel werd gespeeld door Iben en Jie, die hun tegenstanders geen kans gaven: met 21-9 en 21-5 werd de partij gewonnen van Denise Hall en Ella Peters. 

Ilias kon niet voorkomen dat zijn eerste singel in de eredivisie verloren ging tegen Luuk van Renswouw: 20-22, 11-21. Helaas, maar hij zal zijn beste spel zeker volgende keer naar voren willen laten komen! Thomas pakte in een goede partij de winst tegen Yannic: 21-19 21-11. Ook Iben heeft heel netjes haar partij gepakt tegen Maureen Zeewald: 21-9 21-10. Ieva speelde een driesetter tegen Lieke Maes. Ze liet het publiek aan het einde van de wedstrijd flink zweten. Maar gelukkig niet voor niks! Met 21-18 17-21 23-21 haalde Ieva de partij binnen en stond er een 4-2 tussenstand op het bord.

De mixen zouden de doorslag geven. Ieva en Elwin mochten de baan op tegen Brandon Bessem en Ella Peters. Na een verloren eerste set pakten ze tweede. Hoewel ze heel lekker stonden te spelen, konden ze de derde helaas niet binnenhalen en ging de partij naar Smashing met 15-21 21-17 18-21. Leon en Linda speelden de tweede mix tegen Roy en Lieke. Vanaf het begin hielden Leon en Linda het initiatief. Ze konden hun voorsprong in beide sets goed behouden en daarmee wonnen ze met 21-13 en 21-14. Dit betekende een 5-3 winst voor Van Zijderveld. Een prima begin van het nieuwe seizoen.  

Alle aanwezige Van Zijderveld supporters en supporters op afstand, bedankt voor de support!

Op de facebookpagina staat een fotoimpressie van de kick-off op 8 september 2018. Het eredivisieteam presenteert zich op wwww.vanzijderveld.nl/eredivisie.

De eerstvolgende wedstrijd van team 1 is op zaterdag 15 september.
Op het programma staat de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort.
Aanvang: 19.00 uur.
Locatie: Juliana van Stolberghal, Graaf Hendriklaan 146, 3818 DN Amersfoort.