Overslaan en naar de inhoud gaan
Zijderveld

Van Zijderveld Amstelveen stapt uit badminton eredivisie

Badmintonvereniging Van Zijderveld uit Amstelveen trekt haar hoogste team vrijwillig terug uit de eredivisie competitie van Badminton Nederland. De vereniging zal in het seizoen 2019/2020 niet uitkomen op het allerhoogste badmintonniveau in Nederland.

Aanleiding voor Van Zijderveld om zich terug te trekken is dat er geen sluitende begroting kon worden opgesteld om met een representatief team aan te treden in september 2019. Sportstad Amstelveen en sportcentrum De Meerkamp, de thuisbasis van Van Zijderveld, heeft daarmee komend seizoen geen podium om kennis te maken de Nederlandse badmintontoppers.

“De beslissing om ons terug te trekken was heel moeilijk, maar uiteindelijk in het belang van de club onvermijdelijk”, aldus voorzitter Jurjen Douma. “Doordat we al zolang op het hoogste niveau meedoen, weten we wat het kost om met een goed team in de eredivisie aan te treden. Het is niet gelukt om voldoende sponsoring uit het bedrijfsleven aan te trekken en het Sportbedrijf Amstelveen kon ons ook niet helpen bij het drukken van de kosten van extra zaalhuur, gemoeid het programma van de eredivisiewedstrijden en de te maken trainingsuren. En om een eredivisieteam alleen uit ledencontributie te bekostigen houd je als club niet lang vol.” 

Ondanks deze tijdelijke tegenslag bruist de Amstelveense badmintonvereniging van energie en is er vertrouwen weer snel in de eredivisie terug te kunnen keren. “De club heeft een financieel gezonde basis en het aantal badmintonners kan het komende jaar doorgroeien naar 250 leden. In de hogere divisies van de bondscompetitie is de club goed vertegenwoordigd en de jeugdtraining zit momenteel met 70+ deelnemers nagenoeg vol. Het sponsorplan is klaar en de club kan aan de slag om bedrijven te interesseren voor samenwerking. De gemeente Amstelveen heeft intussen ook een andere koers ingestoken met “Amstelveen Sport, Sterk in beweging”. Ik zie in het missie-statement “Amstelveen gezond laten sporten en bewegen; sportaanbieders; talenten en (top) sport stimuleren en faciliteren” aanknopingspunten om later dit jaar weer met de gemeente in gesprek te gaan.” 

Voor informatie: Jurjen Douma, voorzitter@vanzijderveld.nl

Badmintonvereniging Van Zijderveld heeft een grote historie en ambitie als het om badminton gaat. De vereniging is opgericht door Rob van Zijderveld in 1971 en is al jaren een begrip in Badmintonland. Veel spelers, zowel bij de jeugd als senioren, zijn Nederlands kampioen geworden.