Overslaan en naar de inhoud gaan
team 1

Van Zijderveld 1 speelt “finales” voor handhaving 1e divisie

Op zaterdag 8 februari was sporthal De Meerkamp het toneel van de badmintonkraker tussen Van Zijderveld 1 en Vennewater 1 (Heiloo). Beide teams zijn al weken in een hevige onderlinge strijd om handhaving in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie.

Vennewater kwam naar Amstelveen om in hun laatste wedstrijd een voorsprong van 3 punten op de ranglijst koste wat het kost te verdedigen. Van Zijderveld had tot taak om -met een wedstrijd minder gespeeld- via winst het team uit Heiloo tot op 1 punt te naderen, of via een grotere uitslag handhaving direct veilig te stellen. 

Het was goed te zien dat er voor beide teams wat op het spel stond. De toeschouwers werden getrakteerd op een wervelende badmintonwedstrijd met veel inzet en mooie rally’s. In vijf van de acht partijen viel de beslissing pas in de 3e game. In de eerste helft van de wedstrijd sloeg Van Zijderveld via de dames een klein gaatje: Mariëlle van der Woerdt/Monique Slaman (VD), Mariëlle van der Woerdt (VE1) en Audrey Oey (VE2) pakten allen een punt. De herendubbel van Maikel Spruyt/Marco de Haan moest over 3 games hun meerdere erkennen in het duo Roy Mulder/Menno de Vor. Tussenstand na vier partijen: 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. 

Vervolgens kwam Elwin Wu (HE1) in zijn heren enkel tegen Roy Mulder op een game achterstand. In het spannende vervolg slaagde Elwin erin de wedstrijd te kantelen en via winst in de 3e game het vierde wedstrijdpunt voor Van Zijderveld op het scorebord te zetten. In de wedstrijd tegen Menno de Vor verliep het scoreverloop voor Maikel Spruyt (HE2) helaas niet zoals gehoopt. Na elk een game te hebben gewonnen was het jammer dat een enkel klein voorval van invloed was op de focus waardoor het in de 3e game geen echte wedstrijd meer werd. Tussenstand voor aanvang van de mixen: 4-2.

In de mixen startten Marco de Haan en Audrey Oey (GD1) voortvarend tegen Betty Timmermans en Roy Mulder door de 1e game met 21-9 te winnen. De andere mix van Maikel Spruyt en Monique Slaman (GD2) tegen Agnes Nijkamp en Jordy Halapiry ging lang gelijk op, maar werd ook binnen gehaald. Het nipte verlies (19/21) van Marco/Audrey in de 2e game kwam voor het thuispubliek enigszins onverwacht. Het schrikmomentje werd vergroot doordat Maikel en Monique hun 2e game ook inleverden. Terwijl Maikel/Monique in de 3e game goed gingen werken aan het uitbouwen van een voorsprong, kwamen Marco/Audrey niet echt meer in hun spel. Het resultaat was dat de punten in de mix werden gedeeld. Einduitslag: 5-3.

Door de 5-3 winst op Vennewater 1 gaat Van Zijderveld 1 op voor de volgende “finale” tegen Duinwijck 3 (Haarlem) in de laatste wedstrijd van het seizoen. Indien team 1 er dan in slaagt om minimaal 2 wedstrijdpunten te halen handhaaft het Amstelveense badmintonteam zich in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie.

De wedstrijd tussen Duinwijck 3 en Van Zijderveld 1 wordt gespeeld op zaterdag 15 februari aanstaande, aanvang 19:00 uur, “DEGIRO”-hal in Haarlem.

SUPPORT JOUW TEAM! 

Tags