Overslaan en naar de inhoud gaan
team 1

Team 1 speelt gelijk

Op zaterdagavond speelde Van Zijderveld tegen Victoria.

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspellen. Ieva Pope en Manouk Los speelden tegen Lieke Maes en Jessie van Wijk. De 1e set was in het voordeel van de Van Zijdervelders. Ieva en Manouk leidden het spel, maar aan het einde van de set waren Lieke en Jessie in staat om de score gelijk te maken tot 20-20. Toch gingen de laatste 2 punten naar Ieva en Manouk. In de tweede set zetten de spelers van Victoria meer druk met snelle en vlakke shots waardoor ze op voorsprong kwamen. Vanwege de vele fouten van Ieva en Manouk waren de Van Zijdervelders niet in staat om terug te vechten. De derde set werd ook geleid door de Victorianen, zodat de Van Zijdervelders de wedstrijd met de volgende score verloren: 23-21 16-21 14-21.

Tegelijkertijd speelden Elwin Wu en Thomas Sibbald tegen Ben Maes en Niels Veenstra. Het was een spannende wedstrijd. In de eerste set kwamen de gastspelers er sterker uit, maar in de volgende twee sets kregen Elwin en Thomas hun focus in de goede richting en controleerden zij de wedstrijd. Ze wonnen met 19-21 21-14 21-17, dus was ook het eerste punt voor Van Zijderveld binnen.

De volgende wedstrijden waren de singles.

Marco den Haan speelde een goede wedstrijd tegen Robert Kwee. In de eerste set kon Marco niet  de juiste manier te vinden om tegen Robert te spelen, maar in de tweede set was hij in staat om een goede strijd neer te zetten. Uiteindelijk ging het punt toch naar Victoria met het resultaat 13-21 18-21.

De baan ernaast moest Mireille van Daal tegen Lieke Maes spelen. De eerste set ging heen en weer qua punten. Mireille leidde, maar Lieke was elke keer in staat om de score gelijk te maken. Aan het einde van de eerste set maakte Mireille enkele fouten en verloor de set met 19-21. De tweede set werd al vanaf het begin geleid door Lieke en Mireille was niet in staat om terug te vechten. Ze verloor de set met 9-21. Na de eerste singles was de score dus 1-3.

Hierna ging Thomas Sibbald te baan op om tegen Niels Veenstra te spelen. In de eerste set controleerde Thomas de wedstrijd en won met 21-13. In de tweede set verloor Thomas zijn focus en begon achter te lopen qua score. Thomas maakte het einde van de set erg spannend. Na het veiligstellen van 4 gamepunten tegen won hij de set toch met 25-23. Wat een held!

Op de andere baan werd de wedstrijd tussen Ieva Pope en Jessie van Wijk gespeeld. Ieva begon de wedstrijd vol vertrouwen, maar na het maken van teveel fouten won Jessie de eerste set. In de 2e set vond Ieva haar focus terug en controleerde zij de wedstrijd. Dit leidde tot een overwinning. De derde set was spannend, maar uiteindelijk kwam Ieva eruit als de winnaar met het eindresultaat: 18-21 21-7 21-18.

Voordat de mixen begonnen had van Zijderveld dus de score weer gelijk getrokken: 3-3. De laatste twee wedstrijden werden zodoende van groot belang voor beide clubs om een totaaloverwinning te boeken.

De eerste mix werd gespeeld door Marco den Haan en Manouk Los tegen Ben Maes en Rachelle Haan. De eerste set was spannend, maar in de tweede set konden Manouk en Marco helaas niet hun beste prestatie laten zien. Ze maakten veel fouten. Ze verloren de wedstrijd dan ook met: 18-21 11-21.

De tweede mix werd gespeeld door Mireille van Daal en Elwin Wu tegen Robert Kwee en Marloes Maes. In de eerste set wonnen de spelers van Victoria. In de tweede set kregen Mireillle en Elwin een beetje overheersing die ze vast hielden tot het einde, waardoor ze de set wonnen. In de derde set speelden de Van Zijdervelders een goed aanvallende spel zonder enige kans aan hun tegenstander te geven, waardoor ze de wedstrijd wonnen met het resultaat: 13-21 21-14 21-12.

De punten werden dus verdeeld met een eindstand van 4-4.