Overslaan en naar de inhoud gaan
Rick Prins

Rick Prins als hoofdtrainer/coach terug op het oude nest

Badmintonvereniging Van Zijderveld presenteert Rick Prins als nieuwe hoofdtrainer/ coach. Rick krijgt met ingang van het nieuwe badmintonseizoen de leiding over de training en coaching van de teams in de 1e t/m 4e divisie van de Bondscompetitie. De club is verheugd met zijn komst en wenst hem alvast veel succes.

Rick Prins stelt zich graag zelf aan jullie voor.

Ik ben 67 jaar, woon in Amstelveen en ben al 45 jaar gelukkig getrouwd met Inge. Wij hebben samen twee dochters, Jennifer en Michelle en hebben inmiddels ook 5 kleinkinderen.

Mijn actieve loopbaan als Elektronicus/Meet- en regeltechnicus bij Shell Research in Amsterdam ligt alweer geruime tijd achter mij.

Ik ben al vanaf 1985 als badminton trainer actief. Na mijn actieve loopbaan als speler van de sportschool van Zijderveld ben ik direct trainer geworden van deze vereniging.

Dit heb ik 5 jaar lang gedaan. Na deze periode heb ik rondgezworven en clubs als Airsport, BV Gaasperdam, BV Huizen, Swish en BV Duinwijck op verschillende niveaus getraind om vooral veel ervaring op te doen in het trainersvak. Vanaf 1994 ben ik ook trainer van het Top Sport Steunpunt Amsterdam geweest. En vanaf 2004 t/m 2008 heb ik deze functie gecombineerd met het hoofdtrainerschap van de Sportschool van Zijderveld. Helaas moest ik toen voortijdig afscheid nemen van deze vereniging vanwege meningsverschillen.

De BV Almere reageerde meteen en ben ik tot 2012 trainer geweest van deze vereniging. In deze periode heb ik ook met de BV Almere het RTC Flevoland opgezet.

Na deze periode ben ik door RTC Den Haag gevraagd om daar training te geven. Dit heb ik 2 jaar lang gedaan.

Bij de Nederlandse Badminton Bond ben ik ook 4 jaar lang bondstrainer geweest van de U15 selectie. Tot voor kort heb ik ook verschillende buitenlandse toernooien gedaan met de U15, U17 en Jong Oranje.

Vorige jaar had Dicky Paliama mij gevraagd om als stand-in bij afwezigheid van hem het RTC Almere te komen versterken.

Vanaf 2015 ben ik als trainer van de BC Veglo in Leiden actief, dit zal dus per eind april beëindigd worden want dan kom ik terug naar het oude nest van badmintonvereniging Van Zijderveld.

Als trainer vind ik discipline, inzet en motivatie belangrijk. Bij Van Zijderveld verwacht ik nog steeds een topsportmentaliteit aan te treffen zoals in de glorietijden van deze vereniging en dat spelers zich ook hiernaar gedragen.

Goed gemotiveerde spelers die zich gedisciplineerd willen inzetten om het hoogst haalbare doel te bereiken. Talent hebben is meegenomen, maar vind ik niet zo belangrijk. Iedereen kan leren badmintonnen, maar discipline, inzet en intrinsieke motivatie moet je zelf kunnen/moeten opbrengen. Veel spelers van Van Zijderveld ken ik nog uit het verleden, dus zij weten waar ik het over heb. Ik heb in ieder geval veel zin om bij Van Zijderveld weer aan de slag te gaan.

Mijn doelstelling is om spelers beter te maken om straks in de hoogste klasse van de competitie te laten uitkomen en de jeugd klaar te stomen voor de Nationale selectie.

Rick Prins.

Tags