Overslaan en naar de inhoud gaan
wedstrijd

Ontknoping handhavingspoule eredivisie

Het zijn belangrijke weken in de handhavingspoule van de eredivisie. Met in de maand januari 5 weken om uit te maken wie blijft, en wie degradeert. Van Zijderveld zou deze cruciale maand starten met een dubbel weekend met Roosteren en Hoorn als tegenstanders. De uitwedstrijd tegen Roosteren werd echter afgelast vanwege de gladde wegen en dus bleef de zondagse uitwedstrijd tegen Hoorn over. Hoorn staat enigszins met de rug tegen de muur en heeft “gouwe ouwe” Dennis Lens van stal gehaald in een poging het tij te keren. Bij winst zou Van Zijderveld grote stappen zetten richting lijfsbehoud, door het zeer reëel maken van het direct kunnen ontlopen van degradatie. Het mocht echter niet zo zijn. De dubbels en mannenenkelspelen werden netjes verdeeld, en ondanks dat de vrouwen middels de enkelspelen voor een 4 – 2 voorsprong zorgden, gingen beide gemengddubbel partijen verloren. En zorgden zodoende voor een wrange 4 – 4. Neemt niet weg, alles is nog in eigen hand. Volgende wedstrijd, volgende kans.

De uitwedstrijd tegen Victoria, dit keer niet in de gebruikelijke sporthal In de Biessen in Hoensbroek, maar in Heerlen. In sporthal Palemig kwam team Van Zijderveld de in de dubbels opgelopen achterstand niet meer te boven. Alle overige partijen werden netjes verdeeld. En de enige partij die spanning bood en beide kanten op kon gaan ging helaas voor ons naar Victoria. Een 5 – 3 verlies betekent dat Van Zijderveld niet uit heeft kunnen lopen op, directe concurrent voor plek 3, Barendrecht. Dat verschil blijft op dit moment 2 punten in het voordeel van Van Zijderveld.

Zaterdag 21 januari is de directe confrontatie in en tegen Barendrecht geweest. Deze wedstrijd is met 5-3 verloren. De tussenstand is dat Van Zijderveld, met een wedstrijd minder gespeeld, nu 2 punten achter staan op Barendrecht.

 

stand eredivisie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags