Jouw privacy is belangrijk voor Van Zijderveld
De Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) wordt met ingang van 25 mei 2018 strenger gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees hier de acties van Van Zijderveld om jouw privacy te beschermen.
Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom hebben wij onze privacyverklaring herzien. Dat zal beslist nog vaker gebeuren, om ervoor te zorgen dat het een actuele en goede weergave is van wat we ondernemen. Ook zijn er nog verschillende verbeterpunten waaraan we werken. Wat we al hebben gedaan:
Het verwerkingsregister is in concept klaar en zal binnenkort aan het bestuur worden voorgelegd.
Hierin is onder andere opgenomen:
- transparante en duidelijke informatie over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens;
- een duidelijke beschrijving van de persoonlijke gegevens die we van jou hebben en waarvoor we deze gebruiken;
- aanvullende informatie over hoe onze website cookies gebruikt, zodat je handiger en effectiever gebruik kunt maken van de websites van Van Zijderveld;
- meer informatie over jouw rechten, bijvoorbeeld hoe je toegang kunt krijgen tot je persoonlijke gegevens en hoe je ons kunt verzoeken om jouw gegevens te verwijderen;
Als je vragen over jouw persoonlijke gegevens hebt of instructies nodig hebt over het inzien of verwijderen van jouw opgeslagen persoonlijke gegevens, neem dan contact met ons op via mc@vanzijderveld.nl.
Lees ook even het antwoord op de volgende meestgestelde vraag aan sportverenigingen: "Mag jouw sportvereniging nog wel foto’s van jou online publiceren?"
Mag je sportvereniging nog wel foto’s van jou online posten?
De nieuwe privacywet is streng als het gaat om het publiceren van persoonlijke informatie van anderen. Foto’s vallen daar ook onder. Tegelijk kent de wet ook een belangrijke uitzondering die gaat over informatievoorziening, zoals bij journalistieke berichtgeving. En die uitzondering wordt dan weer heel ruim geïnterpreteerd. Een sportclub kan prima verslag doen van een wedstrijd of bijeenkomst en daar foto’s van publiceren. „Je moet je daarbij wel afvragen: is deze persoon relevant voor het nieuws?”, zegt Engelfriet. „Dus wel de spits die de goal maakt in de wedstrijd waardoor de club promoveert. Maar misschien geen close-up van iemand uit het publiek.”
Het doel moet dus zijn om het publiek te informeren. „Als de basisschool honderd jaar bestaat, kan er best een foto in de krant worden geplaatst”, zegt Engelfriet. „,Maar het is niet relevant om te weten wie er in klas 3B zit, dus het is niet de bedoeling dat scholen klassenfoto’s op het openbare internet publiceren. Net zoals een bedrijf niet zonder toestemming foto’s van personeelsleden online kan zetten als dat niet relevant is.”