Overslaan en naar de inhoud gaan
Joris van Soerland

Joris van Soerland: "In iedere wijk een AmstelveenSport-BeweegPlein"

AmstelveenSport wil heel Amstelveen in beweging krijgen en houden. Daar vallen ook (medewerkers van) bedrijven onder. “Wij willen dat alle Amstelveners een goede conditie krijgen. Daar hebben we allerlei ideeën en activiteiten voor, zoals in iedere wijk een AmstelveenSport-BeweegPlein”, stelt Joris van Soerland, Manager Sportstimulering. Zo’n AmstelveenSport-BeweegPlein is een veelzijdig en uitdagend plein voor jong en oud, waar diverse activiteiten gedaan kunnen worden. Denk aan bootcamptrainingen, lessen bewegingsonderwijs, aanvullende trainingen voor lokale sportclubs maar ook Tai Chi- of yogalessen, revalidatietrainingen van fysiotherapeuten en mantelzorgactiviteiten met ouders of buren.

Op een AmstelveenSport BeweegPlein zorgt AmstelveenSport ervoor dat de buurtsportcoaches structureel aanwezig zijn met activiteiten. “We willen ook dat de sportverenigingen in de wijk betrokken worden bij het BeweegPlein. Zo krijgt de vereniging een actieve rol in de wijk en wordt de maatschappelijke betrokkenheid van de verenigingen vergroot.”

Aan dit plan zit natuurlijk wel een kostenplaatje vast. Joris onderzoekt momenteel of Amstelveense bedrijven zich ook willen committeren aan dit plan. “In de coronaperiode is gebleken dat sport en bewegen van essentieel belang is. Ik hoop dat bedrijven zich geroepen voelen om zich maatschappelijk te laten zien en dit samen met ons gaan oppakken. Hoe mooi zou het zijn als een bedrijf zijn naam aan een BeweegPlein wil koppelen?”

De pleinen liggen nog in de planfase, maar in augustus wordt er al wel in Elsrijk een beweegtuin geopend. De Beweegtuin bestaat uit een korte route van ongeveer één kilometer, waar diverse fitnesstoestellen voor jong en oud komen te staan. “De beweegtuin is geschikt voor iedereen en is bedoeld om jong en oud op een laagdrempelige manier meer in beweging te krijgen”, vertelt Joris.

Tags