Overslaan en naar de inhoud gaan
team 2

Eerste overwinning team 2!

Na de nipte thuisnederlaag vorige week tegen BCH was het nu tijd voor de eerste uitwedstrijd tegen Kembit Roosterse BC 2. Marco kon er helaas deze week niet bij zijn, dus we gingen met z’n vijven de strijd aan!

De damesdubbel van Mariëlle en Manouk tegen Ilke en Lobke begon goed en de dames speelde goed en aanvallend badminton. Ze zijn geen seconde in gevaar geweest en met de setstanden 21-8 en 21-12 werd de wedstrijd gewonnen.

Arjan en Maikel hadden meer moeite in hun dubbel. De eerste set werd nipt gewonnen 21-19 en de tweede set nipt verloren met 20-22. Helaas konden de mannen niet terug komen na een achterstand in de derde set en zo werd de wedstrijd door Sander en Jordy gewonnen. Tussenstand 1-1.

Tijd voor de singels! Manouk had in de eerste set nog moeite tegen Elcke en wist met 21-19 de set binnen te slepen. In de tweede set waren de zenuwen voorbij en werd deze gewonnen met 21-10 .

Arjan speelde tegen Sander en wist na een achterstand van 5-12 in de eerste set terug te komen naar 12-12. Het einde van de set was nog spannend, maar gelukkig wist Arjan deze te winnen! In de tweede set speelde Sander beter en daardoor moest er een derde set gespeeld worden. Arjan bleef koel en wist een kleine voorsprong op te bouwen en won uiteindelijk met 21-16 de derde set.

Nikkie speelde haar singel tegen Lobke. In de eerste set speelde Nikkie goed en wist deze te winnen met 21-19. In de tweede set ging Lobke beter spelen en Nikkie had daar moeite mee. Het werd uiteindelijk een derde set. In deze set kon Nikkie helaas niet haar beste spel laten zien en verloor deze met 15-21. In de thuiswedstrijd nemen we revanche!

De laatste singel werd gespeeld door Maikel tegen Jordy. In de eerste set moest Maikel er nog een beetje inkomen en kreeg in de verlenging 3 setpoints tegen, maar hij wist deze weg te slaan en won zelf de set met 25-23. In de tweede set ging Maikel op een hoger tempo spelen en daar kon zijn tegenstander niet in mee. De set werd gewonnen met 21-8 . Tussenstand 4-2!

De mixen waren nu aan de buurt en Arjan en Mariëlle waren geen moment in gevaar gekomen tegen Sander en Ilke en wonnen met 21-19 en 21-15 . Nikkie en Maikel moesten nog even op gang komen in de eerste set, maar in de tweede en derde set speelde ze een heel goede wedstrijd en het werd uiteindelijk 18-21, 21-17 en 21-15.

Einduitslag 6-2 voor Van Zijderveld en de eerste overwinning van het seizoen is binnen! Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen BC Amersfoort 2. Dit is tegelijkertijd met Team 1 dus kom gezellig aanmoedigen!