Overslaan en naar de inhoud gaan
clubcollect

Nieuwe betaalwijze contributie lidmaatschap.

Van Zijderveld is een samenwerking aangegaan met ClubCollect voor het innen van de lidmaatschapscontributie. Clubcollect is een betaalsysteem dat inspeelt op betaalgemak anno nu en verenigingen, de inzet van vrijwilligers en de leden ondersteunt.

Inleiding

De afgelopen tijd is het bestuur druk bezig geweest met uitzoeken hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren. Contributie innen is iets wat toch wel lastig is en ons veel tijd kost. Om dat op te lossen gaan we met ingang van eind augustus 2018 samenwerken met ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal dingen automatiseert zoals het versturen van betaalverzoeken. Voor zowel de club als de leden zijn er voordelen.

Wat gaat er veranderen?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat. Aan het begin van het seizoen ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail, sms en/of per post. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina moet je een betaalkeuze maken: hier kan je kiezen tussen betalen in termijnen en om de gehele contributie ineens te betalen. Bij de keuze om in termijnen te betalen gaan de betalingen altijd via automatische incasso en wordt een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht. Voorafgaand aan iedere afschrijving krijg je een aankondiging zodat je altijd netjes op de hoogte bent en ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat. Als je ineens betaalt heb je de keuze tussen een betaling via iDEAL en via automatische incasso.

 

ClubCollect

 

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Om de dienstverlening te kunnen bieden en de betaalverzoeken te kunnen versturen registreert Clubcollect een aantal persoonsgegevens waaronder de naam, het e-mailadres, het woonadres, de bankgegevens, het telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag van het lid. Deze persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid of worden gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de penningmeester (of waarnemend bestuurslid). Het delen van de persoonsgegevens zal geheel conform de vereisten zijn van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wij zijn erg blij met deze stap in de goede richting. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op www.clubcollect.com/nl/members. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie het bestuur altijd even benaderen. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staan zowel de penningmeester als ClubCollect altijd open voor vragen.


Met vriendelijke groeten,
Het bestuur

 

Samengevat zijn de voordelen voor jou: 

  • Veilig en snel betalen via iDEAL of SEPA automatische incasso
  • Keuze voor betaling ineens of in termijnen
  • Vriendelijk geformuleerde en persoonlijke berichten in stijl van de vereniging
  • Eenvoudig een vraag stellen over de factuur
  • Leden kunnen persoonsgegevens online updaten
  • Persoonlijke betaalpagina met factuuroverzicht

De voordelen voor de club:

  • tijdsbesparing bestuur;
  • hoger percentage geslaagde inningen;
  • een eenvoudiger proces;
  • makkelijkere overdracht naar nieuwe verenigingsbestuurders.