Overslaan en naar de inhoud gaan
team 1

Badmintonners Van Zijderveld Amstelveen zien inzet beloont

Van Zijderveld 1 sluit de competitie af met een 6-2 uitoverwinning bij BC Duinwijck (Haarlem) en handhaaft zich in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie. Van harte gefeliciteerd!

Voor het eerste team van badmintonvereniging Van Zijderveld viel afgelopen weekend in de laatste uitwedstrijd tegen BC Duinwijck 3 de beslissing over handhaving in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie. De uitgangssituatie was duidelijk. Als twee van de acht partijen worden gewonnen, stijgt het badmintonteam uit Amstelveen een plaats op de ranglijst en is degradatie afgewend. Bij de spelers en supporters was het vertrouwen in een goed resultaat wel enigszins beschaamd omdat de thuiswedstrijd eind vorig jaar nog met 7-1 verloren ging.

Op zaterdag 15 februari zagen de toeschouwers in DEGIRO-hal in Haarlem dat het team van Van Zijderveld er zin in had om er een echte wedstrijd van de maken.

Zowel het mannendubbel van Marco de Haan/Norbert van Barneveld als het damesdubbel van Monique Slaman /Mariëlle van der Woerdt sloeg gelijk toe, waardoor de eerste twee punten gelijk naar Van Zijderveld gingen en het team zich veilig wist.

In de daaropvolgende gelijk opgaande strijd in beide mannenenkels van Elwin Wu en van Maikel Spruijt viel de beslissing pas in de derde game in het voordeel van Van Zijderveld.

In het vrouwenenkel 2 had Audrey Oey het heel lastig en moest ze haar meerdere erkennen in Marije Bloem van BC Duinwijck. In de damesenkel 1 hoefde Mariëlle niet in actie te komen als gevolg van opgave van de tegenpartij.

Tenslotte werden de punten in het gemengd dubbel gelijk verdeeld. Norbert en Audrey hielden hun tegenstander in beide games onder de 15 punten. Gelijktijdig gingen Maikel en Monique voor een mooie afsluiting van de avond. Die partij wist BC Duinwijck echter in drie games nog naar zich toe te trekken.

Van Zijderveld 1 sluit de competitie dus af met een uitoverwinning bij BC Duinwijck en handhaaft zich in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie.
 

Tags