Overslaan en naar de inhoud gaan
50 jaar

Van Zijderveld: 50 jaar en vol ambitie

Badmintonvereniging Van Zijderveld bestaat dit jaar 50 jaar. De vereniging, opgericht in 1971, kijkt terug op een sportief succesvol (inter)nationaal competitieverleden. De badmintonners uit Amstelveen hebben in dit jubileumjaar de ambitie om wederom de stap naar de Nederlandse eredivisie te maken. Het enthousiasme bij talenten in de regio Amsterdam voor badmintonnen bij Van Zijderveld draagt daaraan bij.

In het jaar van het 50-jarig jubileum zit badminton bij Van Zijderveld duidelijk in de lift. Zo is recentelijk de jeugdafdeling met twee extra trainingen uitgebreid. Hierdoor beleven nu 80 jeugdleden wekelijks veel plezier aan badminton in sporthal De Meerkamp aan de Sportlaan in Amstelveen.

Sportieve uitdaging

Van Zijderveld staat bij expats uit Azië en India er goed op. We kunnen wel stellen dat Engels inmiddels de tweede voertaal is tijdens de competitietraining. De nieuwe buitenlandse spelers verbreden de selectie in de hogere divisies. Tijdens de training wordt iedereen meer uitgedaagd en dat maakt de gehele groep sterker. 

Meedoen om prijzen

Van Zijderveld wil met twee teams in de 1e divisie van de badminton bondscompetitie meedoen om de prijzen met als doel via een promotie-/degradatieduel een plek in de eredivisie af te dwingen. Voor beide 1e divisieteams start de competitie in het weekend van 18 september met een uitwedstrijd. Op zaterdag gaat Van Zijderveld 2 op bezoek bij Victor Almere (Almere) en gaat Van Zijderveld 1 op zondag op jacht naar punten bij Smashing uit Wijchen.

Van Zijderveld-blauw

Dat de economie aantrekt merkt ook Van Zijderveld. In samenwerking met de nieuwe kledingsponsor Adidas en badmintonspecialist Allrackets.com heeft de vereniging alle leden in augustus kunnen voorzien van het nieuwe clubshirt. Sporthal de Meerkamp kleurt nu op 4 dagen per week en in de weekenden met competitie geheel in het vertrouwde Van Zijderveld-blauw. 

Aantrekkelijke sportpartner

Badmintonnen bij Van Zijderveld wordt beleefd als een laagdrempelige, veilige en inclusieve zaalsport met een groeiend ledenaantal uit heel Amstelveen en de Amsterdamse Zuid-as. Dit, in combinatie met een ambitieuze topsport-afdeling, maakt badmintonclub Van Zijderveld uit Amstelveen voor bedrijven een aantrekkelijke partner bij het versterken van lokale- en regionale bekendheid in de Noordelijke Randstad. Van Zijderveld denkt in ieder geval graag met ondernemers mee!