Overslaan en naar de inhoud gaan
linda

Nieuwe ronde nieuwe kansen

De eerste ronde van de competitie in de Eredivisie zit erop. Helaas heeft Van Zijderveld niet één keer met een compleet team gespeeld. Ook de laatste wedstrijd tegen KEMBIT Roosterse BC moesten we een beroep doen op invallers en wel uit team 4 (3e divisie).

Susan Li en Jason Miao, twee talentvolle U17 spelers, waren de invallers. Beide hebben laten zien dat ze waardevolle spelers kunnen worden voor de hogere teams van de club.
Susan speelde de DD met Ieva Pope en een VE2 tegen Birthe van den Berg. In beide wedstrijden sleepte Susan er een driesetter uit, maar helaas werden beide wel verloren.
Linda Chen heeft de eer voor Van Zijderveld kunnen redden door haar VE1 te winnen. De wedstrijd tegen Roosteren werd met 1-7 verloren.

Door dit resultaat is Van Zijderveld uiteindelijk op een teleurstellende 9e plaats geëindigd met 21 punten uit 9 wedstrijden.

We kijken met elkaar terug op een matige 1e helft van de competitie, gekenmerkt door veel blessures, waardoor we geen enkele wedstrijd met de strekste opstelling konden spelen.
In totaal hebben 12 verschillende spelers, uitkomend vanaf hoofdklasse t/m eerste divisie, ingevallen in de eredivisie. Team 1 en het publiek heeft hun inzet en passie weten te waarderen!

Begin december start deel 2 van de competitie voor Van Zijderveld met een plek in de degradatiepoule. Hier wordt gestreden om rechtstreekse degradatie of de plaats van een beslissende promotie/degradatiewedstrijd te vermijden. Dat is een lastige klus, maar zeker niet onhaalbaar als iedereen weer fit is en hersteld is van blessures. Dit lijkt haalbaar, zodat we de strijd met de andere teams graag weer aangaan.

Team 1 bedankt iedereen voor alle support tot nu toe en rekent op jullie steun tijdens de wedstrijden in de degradatiepoule.

Namens team 1,
Max Sibbald.

Periode plaatsing
11 november 2017 - 14:39:47 uur - 10 december 2017 - 08:39:47 uur
Tags