Overslaan en naar de inhoud gaan
versoepelingen per 5 juni

Versoepelingen voor badminton per 5 juni

Vrijdagavond 28 mei kwam het demissionaire kabinet tijdens een persconferentie met goed nieuws voor de sport. Mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, mogen volwassenen per 5 juni weer binnen en buiten sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand. Dat betekent dat het vanaf dan ook voor volwassenen weer is toegestaan om te dubbelen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere versoepelingen. Zo mogen bijvoorbeeld de kleedkamers en sportkantines weer open. Alle nieuwe regels die gelden per zaterdag 5 juni zijn te vinden in het geüpdatete generieke Sportprotocol van NOC*NSF. Op basis hiervan hebben wij ons Badmintonprotocol ook weer aangepast.

>> Kijk hier voor het Badmintonprotocol vanaf 5 juni

>> Kijk hier voor het Sportprotocol van NOC*NSF

We zijn erg blij met de aanstaande versoepeling van de maatregelen en hopen dat deze trend zich in de zomer doorzet zodat we in september zonder al te veel beperkingen aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.

Voor badmintonnen bij Van Zijderveld betekent dit dat reserveren met de Woosh-app niet meer nodig is. Sporthal De Meerkamp biedt ruimte aan maximaal 36 spelers (9 banen), dus we blijven ruim binnen het maximaal aantal van 50 personen dat in deze sportlocatie aanwezig mag zijn.