Overslaan en naar de inhoud gaan
coronaprotocol speelavonden

Sporthal De Meerkamp gaat open voor badminton

Beste Leden,

De Rijksoverheid heeft de coronamaatregelen verder versoepeld met ingang van 19 mei. Badmintonvereniging Van Zijderveld kan onder voorwaarden weer badmintonnen in sporthal De Meerkamp. Lees hier verder hoe de club dit organiseert.

Speelmogelijkheden  voor onze vereniging

Er mogen maximaal 30 personen gelijktijdig aanwezig zijn in sporthal De Meerkamp. Om de onderlinge afstand van 1,5 meter tussen personen te kunnen naleven is alleen enkelspel mogelijk (heren-enkel/ dames-enkel of heer tegen dame enkelspel). Voor onze vereniging houdt dit in dat maximaal 18 personen gelijktijdig kunnen spelen (9 banen x 2 personen). Tenslotte zijn kleedkamers gesloten.

Algemeen

AmstelveenSport wijst erop dat bij de binnensport accommodaties zoals "De Meerkamp" een mondkapjesplicht in de publieke ruimte tot aan de sportzaal geldt! (bijvoorbeeld in de entreehal en de gang naar de sporthal).

Wat betekenen de maatregelen voor de jeugd-, seniorentrainingen en recreatie?

In onderling overleg met de technische commissie neemt het bestuur een aantal maatregelen om te kunnen badmintonnen tijdens de komende periode met versoepelde coronamaatregelen. 


RECREANTEN ZONDER INSTRUCTIE

Maandag en donderdag (aanvang: 10:00 uur): Recreanten zonder instructie - aanspreekpunt Hans Bouter.

De deelnemers van deze seniorengroep mogen alleen een enkel spelen. Met 9 beschikbare banen heeft deze groep echter voldoende ruimte en zijn voorlopig geen extra maatregelen nodig.

 

JEUGD

Maandag (17:00 uur), woensdag en vrijdag (17:30 uur): Jeugdtraining - door Joshua en Dionne.

Vooralsnog is er voor de jeugd tot 18 jaar geen beperking in groepsgrootte volgens de NOC/NSF. Aanvullend op de al geldende regels zullen de trainingen nu wel 10 minuten eerder stoppen om enige ruimte te krijgen met de aanvangstijden van de senioren.
De speeltijden worden nu: maandag van 17:00 tot 18:20 uur en woensdag en vrijdag van 17:30 tot 18:50 uur. 
We verzoeken ouders dringend om hun kind op tijd op te halen. Ouders in de zaal zijn nog steeds niet toegestaan. Kinderen kunnen worden opgewacht bij de achteruitgang van de sporthal.

 

TRAINING 1e T/M 5e DIVISIE

Maandag en donderdag (aanvang: 18:30 uur): Training 1e t/m 5e divisie - training door Rick Prins.

Rick verdeelt de trainingsgroep over de maandag en de donderdag in overleg met de spelers. Rick en de spelers stemmen dit onderling verder af via Whatsapp.

 

TRAINING 6e DIVISIE EN LAGER

Woensdag en vrijdag (aanvang: 19:00 uur): Training 6e divisie en lager – training door Joshua Tan.

Joshua en Dionne verdelen de trainingsgroep over de woensdag en de vrijdag. Heb je een probleem met jouw trainingstijd, laat het Joshua dan zo snel mogelijk weten (bij voorkeur via Whatsapp). Elke deelnemer kan 1 maal per week komen trainen.

 

RECREANTENTRAINING EN VRIJSPELEN

Woensdag en vrijdag (aanvang: 20:30 uur): Recreantentraining en vrijspelen - woensdagtraining door Roland Pereboom.

Op beide speelavonden wordt de speeltijd opgesplitst in twee blokken van 40 minuten.

De speelblokken zijn:

  • van 20:30 tot 21:15 uur;
  • van 21:25 tot 22:10 uur.

Per blok kunnen maximaal 18 personen deelnemen en alleen een (dames-/heren) enkel spelen. Ten allen tijde mogen maximaal 30 personen in de sporthal aanwezig zijn. Dus stop op tijd en verlaat de zaal om ruimte te maken voor de volgende groep.

Actie deelnemers
Reserveer je deelname aan de recreantentraining (woensdag) of vrijspeelavond (vrijdag) via de Woosh! App. Let op: er zijn maximaal 18 plaatsen per speelblok beschikbaar en vol=vol. Om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om te spelen is 1 reservering per persoon per avond mogelijk.

Het reserveringssysteem Woosh! App, beschikbaar gesteld door Badminton Nederland is te downloaden via de Android Playstore of Apple Appstore. Op de PC is Woosh! beschikbaar via https://wooshapp.nl .

  


Het bestuur hoopt op deze wijze dat we toch nog met enig plezier onze geliefde sport kunnen blijven beoefenen en dat we allemaal goed door deze fase van corona heenkomen.


Blijf gezond!


Namens het bestuur,
de voorzitter,

Jurgen Douma jr.