Overslaan en naar de inhoud gaan
competitie indeling

Indeling Bondscompetitie 2018/2019

Alle informatie over de indeling van de Bondscompetitie 2018/2019 en de schema's met teams van Van Zijderveld. Hieronder staat in het kort beschreven hoe Badminton Nederland de indeling tot stand heeft gebracht.

Badmintoninschrijven.nl

In tegenstelling tot de voorgaande jaren hebben de verenigingen de teams voor het seizoen 2018/2019 niet moeten aanmelden, maar de bestaande teams moeten terugtrekken uit de competitie. Ook was het mogelijk om nieuwe teams in te schrijven in de Zevende tot en met de Negende Divisie. Dit ging allemaal via de website badmintoninschrijven.nl. Via deze website was het daarnaast mogelijk om de speelsleutel aan te vragen, extra promotie van teams aan te vragen, de correcte gegevens van de CCP en de sporthal door te geven en om de speeldag en speeltijd aan te geven.

Indeling van de teams

  • Bij de eerste conceptindeling van de Bondscompetitie is vooral gekeken naar de afstanden op basis van de GPS-coördinaten van de sporthallen;
  • Deze conceptindeling is vervolgens naar de gebiedscontactpersonen, de contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor de divisies en de afdelingen met teams uit het betreffende gebied, gestuurd. Deze hebben goed gekeken naar de indeling en hebben hun opmerkingen doorgegeven.
  • Op basis van deze opmerkingen is er een tweede conceptindeling gemaakt met daarin de opmerkingen verwerkt.
  • Op basis van deze indeling hebben we de speelsleutels toegewezen aan de teams. De gebiedscontactpersonen zijn hier ook bij betrokken geweest.


Om tot de huidige indeling te komen is er zoals jullie kunnen lezen rekening gehouden met de afstanden, de aanwezigheid van meerdere teams van 1 vereniging in een afdeling, de speelsleutelaanvraag en ook is er gekeken naar de zondagsverenigingen.
Bij het toekennen van de speelsleutels is het voorgekomen dat een vereniging die heeft aangegeven een tegengestelde sleutel te willen meerdere sleutels heeft gekregen. Het uitgangspunt is daarbij altijd geweest om de teams evenredig over de weken te verdelen. Bij de bepaling van de afstand is ook gekeken naar de teams van een vereniging in een bepaalde divisie. In de Achtste en Negende divisie hebben we teams van 1 vereniging wel samen ingedeeld in een afdeling maar daar boven niet. Dit kan leiden tot wat meer reistijd.

De volgende stap die Badminton Nederland nu gaat zetten is de competitie publiceren op badmintonnederland.toernooi.nl en het toewijzen van de afdelingen aan de gebiedscontactpersonen. Dit vindt rond 6 juni plaats.

(c) afbeelding: Badmintonline.

Zie hieronder de link naar het hele artikel van Badminton Nederland.

Als download bijgevoegd de competitie-indeling met teams van Van Zijderveld.