Overslaan en naar de inhoud gaan
corona toegangsbewijs

Badmintonnen met gelding corona toegangsbewijs en zonder publiek

Om toegang te krijgen tot sporthal De Meerkamp hebben sporters (18+) een corona toegangsbewijs nodig. Vanaf 8 november gaat het bestuur het corona toegangsbewijs bij de toegang tot de sporthal actief scannen. Alleen met een geldig toegangsbewijs krijgen sporters toegang tot sporthal De Meerkamp!

Vanaf zondag 26 november heb je toegang tot sporthal de Meerkamp tot 17:00 uur 

Beste leden,

Binnensporten met Corona Toegangsbewijs

De Rijksoverheid heeft vanaf zaterdag 6 november het coronatoegangsbewijs verplicht gesteld voor sporters in alle binnensportlocaties, inclusief sportkantines. Sportkantines zijn met ingang van 13 november vanaf 20:00 uur gesloten. Lees hier alle aangepaste maatregelen.

AmstelveenSport heeft onze vereniging per brief d.d. 4 november erop gewezen dat het scannen van het coronatoegangsbewijs van leden en van het aanwezige publiek bij een activiteit, valt onder de verantwoordelijkheid van de vereniging zelf. Dit is veel extra werk en iets wat we natuurlijk liever niet doen. Helaas laat de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen ons geen andere keuze.

Wat betekent dit voor jou?

Alle personen vanaf 18 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen om deel te nemen aan de trainingen, wedstrijden en andere activiteiten in sporthal De Meerkamp. 

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. Alleen toegang hebben personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dit betekent ook dat zowel betaalde personen als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Het bestuur vraagt sporters het volgende:

  • Houdt jouw QR-code (coronatoegangsbewijs) en identiteitskaart gereed bij het betreden van De Meerkamp, zodat we de QR-code bij de toegang tot de sportzaal kunnen scannen en checken. Als je geen coronatoegangsbewijs hebt of niet kunt tonen, dan kunnen wij je niet toelaten tot de sportzaal. 
  • Dit houdt tevens in dat als je niet gevaccineerd bent, je voor elke training/ competitiedag je moet laten testen voor een tijdelijk coronatoegangsbewijs (voor 24 uur) waarmee wij je vervolgens toegang tot de sporthal kunnen geven.
  • De vereniging is verplicht om, voorafgaande aan èlke training en/of thuiswedstrijd, jouw coronatoegangsbewijs te scannen. Om dit proces voor jezelf, voor de vereniging en de vrijwilliger bij de deur soepel te laten verlopen, vragen wij je om elke keer je QR-code paraat te hebben zonder hierover in discussie te gaan in de zin van “Maar de vorige training heb ik dit al laten zien…" enzovoort.

Let op de basisregels

De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

 

Blijf gezond!

Namens het bestuur 
Jurjen Douma jr.

Tags