Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Zijderveld handhaaft zich in Carlton Eredivisie

Zondag 26 maart was het zover! De laatste promotie/degradatiewedstrijd voor team 1 om in de Carlton Eredivisie te blijven. De uitwedstrijd tegen GSBC Amor was al met 5-2 gewonnen en ook thuis moest gewonnen worden om in de eredivisie te blijven.

Marco (ziek) en Mireille (Sint-Maarten) konden wederom helaas niet bij de wedstrijd zijn. Gelukkig konden de spelers uit team 2 (die overigens 2e zijn geworden in de eerste divisie dit seizoen) team 1 versterken! De Meerkamp zat goed vol met enthousiaste supporters!

groep

Toeschouwers

Laatste punten maken het verschil

Er werd gestart met de dubbels en deze waren beiden ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ieva en Manouk wonnen ook ditmaal in twee sets van het duo Meike Brul/Bianca Oosterhaven. We startten dus goed met een 1-0 voorsprong. De herendubbel was ook dit keer spannend. In de vorige wedstrijd wisten Norbert en Thomas niet te winnen tegen het duo Rik Wilbers/Remko Bakker. In de eerste set behielden de mannen de voorsprong die ze opgebouwd hadden en wisten deze te winnen. In de tweede set stonden ze tot halverwege de set achter tot de laatste punten. Hierin wisten Norbert en Thomas het verschil te maken en met 21-19 de tweede set te pakken. Hierdoor werd de tussenstand 2-0.

mannendubbel

Nikkie Hosseinnia slaat toe

Nu verder met de singels. Marielle van der Woerdt (net terug van vakantie) kon deze keer niet meespelen, maar gelukkig hadden we Nikkie Hosseinnia! Zij mocht het opnemen tegen Marianka Wajer. Nikkie stond al vroeg in de partij op voorsprong. Na de rust in de eerste set kwam Marianka beter in de wedstrijd. Op 20-19 kreeg Nikkie haar eerste setpunt, deze kon ze helaas niet verzilveren. Op 21-20 kreeg ze er nog een en sloeg deze op koele wijze binnen. In de tweede set liep het gelijk op tot 11-11. Daarna sloeg Nikkie toe en wist op een 18-12 voorsprong te komen. Uiteindelijk werd de set met 21-15 gewonnen. 3-0 voor van Zijderveld.

Nikkie
Thomas

Thomas te sterk

Thomas was op de baan ernaast bezig met zijn wedstrijd tegen Brent Maarsingh. Brent de eerste set nog aardig mee komen in de wedstrijd, maar Thomas wist de game te winnen. De tweede set was Thomas te sterk voor zijn tegenstander en de set werd gewonnen met 21-12. Tussenstand 4-0, er was nog maar 1 punt nodig voor de overwinning.

Elwin vindt zijn spel

Elwin en Ieva gingen te gelijk van start. Ieva nam het weer op tegen Meike. Ieva kon helaas niet haar beste spel laten zien en verloor de eerste set. Elwin, ditmaal spelende tegen Remko, moest in het eerste gedeelte van de eerste set nog een beetje in zijn spel komen. Daarna ging hij als een speer. De eerste set werd gewonnen en Elwin zette deze lijn voort. In de tweede set kreeg hij op 20-9 zijn eerste matchpoint en wist deze ook te verzilveren! Ieva stond op dat moment 18-16 voor in haar wedstrijd, maar omdat het 5de punt gescoord was hoefde de wedstrijd niet afgemaakt te worden.

Ieva Elwin

Linda niet in actie

Door de 5-0 sweep hoefde de mix met Linda Chen niet meer in actie te komen.

Taart

Na afloop in sportcafé De Meerkamp nog heerlijk taart gegeten van Manouk.

Linda tractatie

Van Zijderveld blijft in Carlton Eredivisie

Een mooie 5-0 overwinning van Van Zijderveld en volgend jaar dus weer in de eredivisie! Wij willen heel graag alle supporters bedanken die ons gesteund hebben dit weekend! Het was weer een heel leuke ervaring om voor zoveel man te spelen en het heeft ons ook echt geholpen, dank daarvoor! Tot volgend seizoen! Namens team 1, groetjes, Manouk.