Overslaan en naar de inhoud gaan
team 1

Van Zijderveld 1 - Roosterse BC

Zaterdag 28 januari speelde het eerste team van Van Zijderveld thuis tegen Roosterse BC. Aangezien Van Zijderveld nog een inhaalwedstrijd te spelen heeft tegen hetzelfde team van Roosterse, was dit nog niet de laatste wedstrijd in de handhavingspoule, maar daarmee niet minder belangrijk.

Roosterse kwam gehavend aan, waar Van Zijderveld goed gebruik van heeft kunnen maken. De herendubbel kon echter niet gewonnen worden. Elwin Wu en Thomas Sibbald speelden een goede dubbel tegen het vaste koppel Nico Hermans en Rick Steuten. In 3 sets trokken ze helaas net aan het kortste eind waardoor dit punt naar Roosterse ging. Ieva Pope en Manouk Los speelden tegen invallers Anne Vievermans en Sharena Verbrugge. De eerste set wonnen Ieva en Manouk overtuigend, maar in de tweede set keken ze al snel tegen een achterstand aan. Gelukkig vonden onze dames hun focus terug en sloegen zij het eerste punt voor Van Zijderveld binnen.

Hierna werd gestart met de eerste damesenkel omdat de heren net van de baan kwamen. Mireille van Daal speelde hier tegen Wendy Hoeve. Beide dames speelden wat onzeker, maar Mireille was overtuigender en haalde de wedstrijd relatief eenvoudig binnen.

Marco den Haan speelde vervolgens een mooie wedstrijd tegen Rick Steuten. In de eerste set stond hij voor maar gaf hij de voorsprong weg, waardoor Rick toch met 16-21 won. In de tweede set wist Marco zijn voorsprong wel te behouden en haalde die set binnen met 21-18. In de derde set leek Marco de rally’s niet meer zo lang vol te houden en won Rick de set en daarmee ook de wedstrijd met 10-21.

Thomas ging vervolgens de baan op tegen de altijd expressieve Frank Vermeesch. Het was een wedstrijd met lange rally’s die bijna altijd de kant op gingen van Thomas. De tweede set was wat meer gelijk opgaand, maar het was Thomas die met 21-13 en 22-20 er met de overwinning van door ging! Ieva had daarna absoluut geen moeite met haar tegenstandster Sharena Verbrugge en sloeg daarmee het vierde punt binnen voor Van Zijderveld.

Tussenstand: 4-2 en een gelijkspel is in ieder geval binnen!

Vervolgens werd er met de mixen begonnen. Eerst speelden Elwin en Mireille tegen Nico en Wendy. Na de hele tijd voor te hebben gestaan in de eerste set, gaven ze deze toch uit handen getuige de 19-21. In de tweede set gebeurde precies het omgekeerde en haalden Elwin en Mireille de set binnen met 21-17. In de derde set werd er gelukkig weer orde op zaken gesteld en ondanks dat er 4 matchpoints nodig waren, wonnen Elwin en Mireille de derde set toch met 21-16. 5-2 en een overwinning was al binnen.

De andere mix was ook superspannend. Die ging tussen Marco en Manouk tegen Frank en Anne. In de eerste set trokken Marco en Manouk net aan het langste eind en wonnen met 21-17. De tweede set leek ook die kant op te gaan maar Frank en Anne gingen er met 19-21 toch met de set vandoor. De derde set keken Manouk en Marco steeds tegen een kleine achterstand aan. Het was heel spannend en ze kwamen steeds close, maar er werd niet ingehaald waardoor Frank en Anne ook de derde set pakten met 18-21.

Helaas net geen 6-2, maar 5-3 is een stand waarmee we ook heel tevreden mogen zijn. Hierdoor staan wij weliswaar op de 4e plaats (Hoorn houden we onder ons) en nog steeds 2 punten achter op Barendrecht, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Als bij de volgende wedstrijd weer 3 punten worden binnengehaald, dan staan we in ieder geval helemaal veilig op de 3e plaats.

Zaterdag 11 februari gaan we hopelijk weer knallen in Roosteren!