Overslaan en naar de inhoud gaan
Ieva Pope

Team 1 maakt duikeling op ranglijst

Met slechts drie punten uit de twee thuiswedstrijden in het weekend van 23/24 september zakt Van Zijderveld van plaats vijf naar plaats negen op de eredivisie ranglijst.

"Met name de uitslag van de thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht doet zeer (2-6). Het blijkt moeilijk om een wedstrijd in een beslissende fase naar onze hand te zetten. Er had meer ingezeten. We zullen de komende uitwedstrijd tegen Smashing BC serieus de strijd om elk punt aan moeten gaan om de aansluiting naar boven niet te verliezen", aldus trainer Max Sibbald.

Voor Van Zijderveld gaf het eerste dubbelweekend in de competitie ook een dubbel gevoel. Er waren goede wedstrijden bij, maar ook wedstrijden die gewonnen hadden moeten worden. En twee keer thuis spelen zou een voordeel moeten zijn. In deze competitie is al snel vrij duidelijk dat het een moeilijk seizoen gaat worden. Elke wedstrijd is voor van Zijderveld een finale.

Door personele problemen moesten we weer creatieve oplossingen zoeken om team 1 aan te vullen. Ook dit weekend waren spelers die hun debuut konden maken in de Eredivisie. Het is mooi te zien dat deze spelers zich meer dan 100% inzetten voor een zo goed mogelijk resultaat. Ze zien het invallen als een mooie ervaring en het staat ook nog leuk op je CV. In beide wedstrijden hebben de spelers voor elke punt gevochten, dat is mooi om te zien.

Tegen onze directe concurrent TFS Barendrecht, waar de punten als ware dubbel tellen, is het jammer dat op de belangrijkste momenten het vaak mis ging. De wedstrijd ging dan ook met 2-6 verloren.

Tegen de koploper AviAir Almere was het krachtverschil veel te groot . Een aantal partijen kon van Zijderveld goed mee komen, jammer genoeg konden we maar 1 punt binnen halen. De uitslag was dan ook 1-7 in het voordeel van Almere.

Volgende week is de belangrijke wedstrijd tegen BC Smashing , dit is ook een concurrent die vecht voor lijfsbehoud. Dat zal een spannende wedstrijd opleveren.

Wij willen de invallers Marco van de Ing, Sunil Sivakumar  en Maikel Spruyt bedanken voor hun inzet in team 1.

Team 1

Overige publicaties over de wedstrijden van het weekend van 23/24 september:

Periode plaatsing
25 september 2017 - 14:26:02 uur - 01 oktober 2017 - 08:26:02 uur
Tags