Overslaan en naar de inhoud gaan
Van Zijderveld

Sterk Van Zijderveld op koers voor handhaving Eredivisie

Van Zijderveld wint de uitwedstrijd van de dubbelconfrontatie met BCH Den Bosch om handhaving eredivisie badminton met 5-0.

Er was veel publiek op de thuiswedstrijd van BCH (Den Bosch) tegen Van Zijderveld afgekomen. De fanatieke aanhang van Van Zijderveld was gelukkig ook allemaal meegereisd. Helaas voor het Bossche publiek werden zij niet getrakteerd op een spannende wedstrijd. Daarvoor was het krachtsverschil deze middag te groot.

Een promotie/degradatie wedstrijd spelen is altijd lastig. De belangen zijn dan groter dan bij een normale competitiewedstrijd. De spelers van Van Zijderveld nemen de ervaring van een dergelijke wedstrijd mee van vorig seizoen. De club uit Amstelveen beschikt bovendien over een bredere selectie dan BCH.

Het verschil was goed te zien in de MD en DD. Beide dubbels gingen voortvarend van start en de eerste game ging vrij gemakkelijk naar Van Zijderveld. De HD van Leon Ham/Elwin Wu was van goed en constant niveau en won de wedstrijd in twee games.  De VD met Ieva Pope/Linda Chen had meer moeite en moest de 2e game in de verlenging afstaan. In de derde game werd het punt alsnog binnengehaald. Na de dubbels hadden we nog 3 punten nodig voor de winst.

We wisten dat we veel routine in de singels hebben. Ieva Pope (DE1) won haar single met grote overmacht. Haar tegenstandster haalde in twee games slechts 7 punten. Mariëlle van der Woerdt (DE2) haalde in 2 games ook haar punt binnen. Thomas Sibbald hield zijn tegenstander in de HE1 continu onder druk en pakte de winst ook in 2 games. Hierdoor kwam Van Zijderveld al snel op 5 wedstrijdpunten en was de winst binnen. De HE2 van Leon Ham was intussen gestart. Deze partij, die niet meer van belang was, werd door BCH nog wel gewonnen in 2 games.

De, op papier een lastige uitwedstrijd, werd door Van Zijderveld uiteindelijk gemakkelijk gewonnen. Het hele seizoen was team 1 afhankelijk van invallers. Ook deze wedstrijd werd een beroep gedaan op team 2, omdat de Zwitser Sabrina Angehrn niet aanwezig was. Mariëlle van der Woerdt viel goed in en invalster Nikki Hosseinnia hoefde niet in actie te komen, evanals reserve Maikel Spruyt.

Team 1 bedankt de invallers en het publiek voor hun steun.

Beslissende thuiswedstrijd

De thuiswedstrijd is op zondag 11 maart in sporthal De Meerkamp. Je bent welkom vanaf 11.00 uur. De wedstrijd start om 11.30 uur.
Dan moeten 4 wedstrijdpunten of meer worden binnengehaald. We hebben jouw support nodig!

Max Sibbald,
Trainer/coach team 1  

Periode plaatsing
17 februari 2018 - 22:21:14 uur - 28 februari 2018 - 16:21:14 uur
Tags